Warning: Undefined variable $tags_fbs in /storage/content/50/153650/nyladesign.se/public_html/wp-content/themes/nyladesign/blocks/meta.php on line 59 Warning: Undefined variable $ft_img in /storage/content/50/153650/nyladesign.se/public_html/wp-content/themes/nyladesign/blocks/meta.php on line 67

5 sätt att dela innehåll på Facebook

Av: Kristina Modigh, Copywriter | 30 december 2016

Du har lagt ett gäng timmar på ett nytt inlägg till er webb – ett stycke engagerande innehåll som tydliggör er kompetens. Allt som återstår är att dela det på er Facebooksida. Men nu, en statusuppdatering från mållinjen, vill du inte skriva en mening till.

Det här inlägget är till dig som tömt dina inspirationsreserver. Varsågod – fem exempel på hur du kan formulera och variera dina Facebookuppdateringar så att folk hittar till ditt innehåll, vare sig det är egenproducerat, kuraterat, nytt eller från arkivet.

1. Citat

Välj ut ett citat ur den delade texten. Gärna ett som väcker intresse och reaktioner.

2. Uppmaningen

Uppmana dina följare att t.ex. svara på en fråga, komma med egna synpunkter och tips eller att tagga en vän som de tror kan uppskatta inlägget.

3. ”The curiosity gap”

Att lämna ett ”nyfikenhetsglapp” mellan vad som utlovas och vad som avslöjas, kan vara enormt effektivt om det görs rätt. Risk: Kan uppfattas som cyniskt klickfiske om man drar det för långt.

4. Anspela på något aktuellt

Hittar du något i samtiden som aktualiserar något ni publicerat tidigare? Bra, använd det för att boosta innehållet på nytt.

5. Fokusera på nyttan

Istället för att lyfta fram något i din text – testa att pusha för effekten av att läsa den.

Funderar du på hur du kan nå ut bättre med ditt innehåll, eller skapa mer engagemang i sociala medier? Kontakta oss.