Warning: Undefined variable $tags_fbs in /storage/content/50/153650/nyladesign.se/public_html/wp-content/themes/nyladesign/blocks/meta.php on line 59

Årets julklapp till Bee Urban

Av: Kristina Modigh, innehållsstrateg | 20 december 2018

2018 var året då hotet mot den biologiska mångfalden och vår framtida livsmedelsförsörjning blev tydligare än någonsin. Därför går årets Nyla-klapp till företaget Bee Urban, som utför ett konkret miljöarbete med hjälp av blommor och bin.

Med bikupor på hustak, odlingslådor, utbildningspaket och en rad andra verktyg jobbar Bee Urban målinriktat och handfast för en hållbar stadsutveckling.

Bee Urban grundades av de två biologerna Karolina Lisslö och Josefina Oddsberg för att bidra till grönare städer och sprida engagemang för frågan om biologisk mångfald. Idag är de ett team om fem personer som tillsammans erbjuder tjänster som exempelvis fadderskap av bikupor, skötsel av odlingar och insektshotell.

På taket här på Klädpressaregatan bor ännu inga bin men som tur är finns det fler sätt att bidra på (förlåt för ordvits!). Av oss får Bee Urban ett tillskott till kassan, med förhoppning om ett blomstrande 2019 (förlåt igen!).

Och med detta önskar vi alla våra nya och gamla vänner en riktigt god jul.

Foto: Eva Edsjö

Kategorier