Warning: Undefined variable $tags_fbs in /storage/content/50/153650/nyladesign.se/public_html/wp-content/themes/nyladesign/blocks/meta.php on line 59 Warning: Undefined variable $ft_img in /storage/content/50/153650/nyladesign.se/public_html/wp-content/themes/nyladesign/blocks/meta.php on line 67

Design som hyllar mångfald

Kund: CSR Forum | Vad: Grafisk profil

För fjärde året i rad har vi producerat allt grafiskt material för CSR Forum, Västsveriges största konferens inom hållbarhet. I år med ett ännu mer hållbart fokus.

Förra veckan var det dags för CSR Forum som anordnas av CSR Västsverige. Till detta årliga event samlas hundratals deltagare som arbetar eller är intresserade av samhällsansvar och hållbarhet. De senaste åren har vi producerat material med fokus på respektive års tema, men i år har vi i stället tänkt mer långsiktigt och tagit fram ett material där tanken är att det ska kunna återanvändas. Det enda som behöver justeras är temat.

Färg och form

Det som ingår i CSR Forums nya grafiska profil är en logga med ett tillhörande hexagonmönster i olika färger.
— Mönstret symboliserar alla deltagare i forumet. Det liknar en bikupa, det var därför jag valde formen. För alla deltagare var för sig är det svårt att påverka samhället, men när de går samman såhär får de en helt annan röst, säger vår grafiska designer Jesper Eriksson.

När han skulle sätta färgerna var hans grundtanke att symbolisera mångfalden. I stället för att välja en färg så valde han fyra: gult, grönt, rött och blått.
— Det blir lätt klyschigt så fort man använder grönt i sådana här sammanhang. Nu har jag i och för sig gjort just det, men det är glada färger, inte mossigt och ”miljöigt”.

 

Rollups, dagsprogram som PDF och i rörlig form, knappar och material till csrforum.se är några av enheterna som togs fram inför eventet.

Loggan

I typografin och loggan har vi använt samma typsnitt som CSR Västsverige, på så sätt blir kopplingen till dem tydlig. Forum-loggan har fått ett eget uttryck i form av ett lite mjukare typsnitt i ordet ”Forum” samtidigt som o:et bytts ut mot en hexagonformad symbol kopplat till det framtagna mönstret.
— Loggan handlar om styrkan i mångfald. När den ligger på den färgglada bakgrunden och är omgiven av hexagonmönstret kommer budskapet fram ännu tydligare, avslutar Jesper.

Olika enheter

Den nya grafiska profilen syns nu på allt ifrån hemsidan till rollups, i programmet, på backdrops, i animerade skyltar, nyhetsbrev och diverse marknadsföringsmaterial.

Vill du veta mer?

Prata med Caroline Eriksson
caroline@nyladesign.se / 0708-77 99 09