Warning: Undefined variable $tags_fbs in /storage/content/50/153650/nyladesign.se/public_html/wp-content/themes/nyladesign/blocks/meta.php on line 59 Warning: Undefined variable $ft_img in /storage/content/50/153650/nyladesign.se/public_html/wp-content/themes/nyladesign/blocks/meta.php on line 67

En broschyr med gröna utsikter

Kund: Kongahälla­konsortiet | Vad: Grafisk design och innehåll

Hur gör man när man vill hjälpa nyinflyttade att leva så miljövänligt som det bara går? Det var frågan som Kongahälla-konsortiet i Kungälv anlitade oss på Nyla Design för att få svaret på.

Kongahälla är en ny stadsdel i Kungälv. Redan på planeringsstadiet beslutades det att den skulle få en grön inriktning utöver det vanliga. Det är därför som gröna sedumtak och gator anpassade främst för gångtrafikanter syns i den nya stadsmiljön.

De nya bostads- och handelskvarteren har även många andra gröna inslag som inte är lika synliga. Bland annat mål om lägre energiförbrukning och uppmaningar till arbetsgivare att göra det enklare för anställda att välja cykeln.

Dessutom har det förberetts för saker som nära miljörum och en bilpool som kan hjälpa dem som flyttar in att leva mer miljövänligt. För att tydliggöra stadsdelens gröna profil och förutsättningarna för mindre miljöpåverkan valde Kungälvs kommun, byggherrar och de andra parterna i Kongahälla-konsortiet att anlita Nyla Design. Resultatet av vår design och copy ser du här nedan.

Vill du veta mer?

Prata med Caroline Eriksson
caroline@nyladesign.se / 0708-77 99 09