En broschyr med gröna utsikter


Kund: Kongahällakonsortiet

Vad: Formgivning + copy

Vill du veta mer?
Prata med Caroline Eriksson
caroline@nyladesign.se / 0708-77 99 09

Dela:


Hur gör man när man vill hjälpa nyinflyttade att leva så miljövänligt som det bara går? Det var frågan som Kongahälla-konsortiet i Kungälv anlitade oss på Nyla Design för att få svaret på.

Kongahälla är den nya stadsdelen i Kungälv som redan på planeringsstadiet spikades få en grön inriktning utöver det vanliga. Det är också därför som gröna sedumtak och gator anpassade främst för gångtrafikanter syns i den nya stadsmiljön.

De nya bostads- och handelskvarteren har även många andra gröna inslag som inte är lika synliga. Bland annat mål om lägre energiförbrukning och uppmaningar till arbetsgivare att göra det enklare för anställda att välja cykeln.

Dessutom har den nya stadsdelen förberetts saker som med nära miljörum och en bilpool som kan hjälpa de som flyttar in att leva mer miljövänligt. För att tydliggöra stadsdelens gröna profil och förutsättningarna för mindre miljöpåverkan valde Kungälvs kommun, byggherrar och de andra parterna i Kongahälla-konsortiet att anlita Nyla Design. Resultatet av vår design och copy ser du här nedan.