Fastigheter med goda utsikter

Kund: Lincoln Fastigheter | Vad: Webbdesign och -utveckling

Lincoln Fastigheter hyr ut lägenheter och kontorslokaler i Göteborgsområdet. Deras verksamhet kretsar kring hyresgästerna och även på den nya webben är det kundernas bästa som är i fokus.

Uppdraget: en helt ny webb

Tidigare hade Lincoln Fastigheter inte bara en, utan två webbar: en för lokaler och en för lägenheter. Att ha två bidrog med onödig administrationstid, de var inte mobilanpassade, lite utdaterade i färg och form, hade utspridd information samt saknade en personuppgiftspolicy. Därför ville Lincoln Fastigheter ha en ny webb, ett uppdrag vi på Nyla såklart tog oss an.

Vad är det då kunderna vill åt när de besöker webbplatsen? Vid våra undersökningar kom vi fram till tre huvudpunkter:

  • att få svar på en fråga, exemplevis hur länge en lägenhet får hyras ut i andra hand.
  • att göra en serviceanmälan, om till exempel frysen slutar fungera.
  • att söka en bostad eller lokal, både se var de ligger och kunna göra en intresseanmälan.

En användarvänlig webb

Vår AD Petter Gadler utgick ifrån de tre ovannämnda huvudpunkterna när han tog fram ett designförslag för den nya webben.
– De hade mycket bra content på de gamla sidorna som var svårtillgängligt för besökaren. Utmaningen låg främst i att kombinera de två sidorna till en webb med tydlig struktur och användarvänlighet, berättar Petter.

De tre punkterna fick varsin stor puff på startsidan, så att besökare snabbt och enkelt kan ta sig vidare till det de söker. Information från de gamla webbarna samlades ihop i arkivet ”Vanliga frågor”, där informationen kan kategoriseras efter olika ämnen eller sökas på direkt i menyn. Även dokument och blanketter fick ett lättillgängligt arkiv, där det är enkelt att uppdatera och lägga till nytt.

Viktigt att mobilanpassa

När vi bygger en webb i dagsläget är mobilanpassning en självklarhet, eftersom mobilsurfandet har ökat så extremt mycket under de senaste åren.
– Det var mycket UX-tänk*, speciellt när jag skulle designa mobilläget. Nu ligger till exempel serviceanmälan och vanliga frågor alltid överst på alla sidor, eftersom det är det vanligaste besökarna vill åt, säger Petter.

Men GDPR då, tänker du kanske nu? Lincoln Fastigheters personuppgiftspolicy har hamnat på en egen landningssida där du som besökare tydligt kan läsa vad som händer med dina uppgifter samt vilka cookies de använder.

*UX = Kort för user experience, alltså användarupplevelse. Det är UX-designen som avgör hur bekvämt/effektivt/coolt det känns att använda en webbplats, onlinetjänst eller app.

Vill du veta mer?

Prata med Caroline Eriksson
caroline@nyladesign.se / 0708-77 99 09