Från banner till bostad

Kund: JM | Vad: Digitala kampanjer, video, print

Konsten att hålla ett varumärke levande, aktuellt och intressant kräver sin strategiska grund. Men utan det taktiska arbetet blir planer, koncept och visioner inte verklighet. Som produktionsbyrå till JM ser vi till att kommunikationen syns, känns, når fram – och ger mätbar effekt.

Display banner JM

JM är en av nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden och bygger sedan mer än 70 år en mängd bostadsrätter, ägarlägenheter, radhus, villor och hyresrätter i Sverige, Norge och Finland. Projekten är ofta omfattande och nya stadsdelar växer fram. Även försäljningsprocesserna är komplexa, eftersom besutet att köpa ny bostad knappast sker spontant över en lunchrast. Tvärtom kräver ett sådant köp ordentlig eftertanke och innehåller många delmoment. Därför arbetar vi taktiskt med kommunikationsmaterial som stödjer hela kundresan – allt från videon på Insta Stories som väcker uppmärksamhet, till bostadsfaktan med konkreta ritningar, mått, fakta och specifikationer. Målet är uppnått först när kunden efter visning skissar dit sina egna möbler och längtar till inflyttning i sin nya drömbostad.

Video ad i sociala medier för aktuella säljstarter i Stockholm

Skillnaden mellan strategi och taktik
Det är lätt att förväxla strategi och taktik. Strategin är den långsiktiga planen som sätter riktningen, medan taktiken är de målmedvetna handlingarna som görs rent praktiskt för att vinna matchen mot konkurrenterna. För JMs del omfattar den taktiska kommunikation vi skapar bland annat:

Innehåll till Kronjuvelens projektwebb

Bostadsfakta för Facetten i Stockholm

Mätbar effekt
Resultatet av taktik ska kunna mätas. Exempelvis i form av CTR (hur många klick de digitala kampanjerna får) eller antalet konverteringar (hur många som t ex genomför ett köp, anmäler intresse eller tar kontakt via webbplatsen). Utifrån dessa mätinsatser kan kommunikationen kontinuerligt utvärderas, anpassas och förbättras – inte minst för att undvika att bli omsprungen av konkurrenterna. Exakt så samarbetar vi med JM. Som en partner där det gäller att ligga steget före med genomtänkta innehållsplaner, kreativa lösningar och en vilja att utvecklas, tänka om och tänka nytt för att uppnå allt bättre resultat och förverkliga den strategiska planen.

Vikten av att vara taktisk
Underskatta aldrig vikten av att vara taktisk. All kommunikation som mottagaren tar till sig i vardagen baseras på taktiska insatser, annars förlorar strategin sin styrkraft. Eller, som en känd kinesisk man uttryckte det:

Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat.

Sun Tzu

Vill du veta mer?

Prata med Caroline Eriksson
caroline@nyladesign.se / +46708779909