Magasin med hemma­känsla

Kund: JM | Vad: Magasin

Att sätta en ny stadsdel på kartan kräver sin bostadsutvecklare och kommunikationsexpertis. De som bor i området runtomkring ska få koll på förändringarna och andra ska inspireras till att flytta dit. JMs Älvsjömagasinet är ett svar på detta.

Redan 2018 gjorde vi på Nyla magasinets första utgåva, men sedan dess har mycket hänt. Flera har flyttat in, familjer har upptäckt det skog- och skolnära läget, nya restauranger har poppat upp och kommunens arbete med den kommande tunnelbanelinjen har kommit längre. Det var helt enkelt dags för en ny upplaga.

Nya infallsvinklar via digitala lösningar

I nära samarbete med JM påbörjade vi arbetet med magasinet i början av sommaren 2020, mitt i pandemins tid när allt annat än digitala möten var olägligt. Det som inför första upplagan kom fram genom fysiska möten, Post-it lappar och white boards fick här bytas ut mot videosamtal, chattrum och digitala planeringsverktyg. Resultatet kanske förvånar vissa, men vi är om möjligt ännu mer nöjda med denna upplaga.

Uppdraget: Ge en bild av Älvsjöstaden

Utvecklingsnyheter och nya kvarter var en självklarhet när innehållsplanen skulle sättas, men efter det arbetade vi fram ett tema tillsammans med uppdragsgivaren. Målet med magasinet blev att lyfta fram Älvsjöstadens många styrkor och fördelar. För att nå dit har vi pratat med en mängd olika människor – från Solveig Lundborg som är uppväxt i området till lokala kändisar och ansvariga på Stockholms stad.

Resultatet: Ett magasin med många guldkorn

Älvsjömagasinet #2 visar en stadsdel att vara stolt över. Här finns något för alla, oavsett om du vill:

  • veta mer om vad som finns i Älvsjös skogar
  • se mer om det barnvänliga läget nära skolor och aktiviteter
  • sälja villan och funderar på att flytta till lägenhet
  • besöka en riktigt bra sushirestaurang

Allt det och lite till.

  • Omslaget har en partiell uv-lack för en lyxigare känsla.

  • Jonas Lundins illustrationer med några av Älvsjöskogarnas arter.

  • I Älvsjö finns många matställen att besöka.

  • Angelica Söderman lär dig hur du inreder med ljus.

Bonusmaterial

Ett av magasinets uppslag visar upp ett urval av arter som hittas i Älvsjös skogar, illustrerade av Jonas Lundin. Något som ledde till att det blev mer än ett magasin.
– Som ett kul sätt att dra folk till bostadsbutiken och skapa mervärde fick vi idén att skapa en poster, baserad på Jonas Lundins fantastiska djurillustrationer. Inspirationen till postern hämtade jag från gamla skolplanscher, säger Petter Gadler, ansvarig AD.

Poster inspirerad av gamla skolplanscher.

Postern finns i begränsad upplaga hos Älvsjöstadens bostadsbutik.

Magasinet finns även i en digital upplaga: Trevlig läsning!

Vill du veta mer?

Prata med Caroline Eriksson
caroline@nyladesign.se / 0708-77 99 09