Att våga gå utanför bostadsboxen

Framgångsfaktorerna
När vi planerar bostadskampanjer ser vi primärt till följande faktorer:

· projektets mest särskiljande USP,
· primär och sekundär målgrupp,
· hur vi får kommunikationen att sticka ut ordentligt.

Ett varumärke som sticker ut
Nordr har höga ambitioner med sin särprägel. Därför är det viktigt att även i de mindre formaten hitta grepp som särskiljer deras varumärke från den stora massan av aktörer, och den många gånger generiska kommunikation som dominerar i det mediala landskapet. Att USP:arna för bostäder dessutom många gånger är likartade gör att vinkeln är viktig för att hitta ett grepp som ger resultat.

Husfrid, från 1 495 000 kr
Vad är priset för lite lugn och ro hemma? Parkhusens främsta USP:ar var prisnivån samt 6 månader avgiftsfritt, vilket kan skapa möjligheter för unga att påbörja sin bostadskarriär – ofta med föräldrarna i ryggen. Den primära målgruppen var alltså föräldrar till nyblivna studenter eller 20-plussare som fortfarande bor hemma. Inte sällan till föräldrarnas stora frustration, vilket gav oss idén till den video som fått många att höja på ögonbrynen.

Många kan relatera till situationen i filmen, oavsett om du är ungdomen som smäller igen dörren eller föräldern som står utanför. Och fler än vi kunde ana anmälde intresse för bostäderna i Parkhusen.

Gör ett stort beslut lättare
Självklart innebär det alltid en risk att köpa en bostadsrätt. Men med ett halvår avgiftsfritt kan beslutet om en flytt kännas lite lugnare ekonomiskt och ta udden av stressen. Vi gjorde stressbollen till huvudkaraktär i den andra reklamfilmen för Parkhusen, som riktade sig till en bredare målgrupp än just studenter och deras föräldrar.

Resultatet
Efter två månaders kampanj på Meta i form av stories och video ads, i kombination med pageposts, fick Nordr in kvalitativa leads med en hög konverteringsgrad, vilket innebär ett större antal intresseanmälningar till Parkhusens lägenheter än förväntat. Ett bevis för att det lönar sig att sticka ut hakan!

0% studentkorridor
I Cicerons fall handlade USP:arna främst om högre standard, centralt läge och citypuls. Målgruppen var mer statusmedvetna köpare, främst (föräldrar till) studenter. Ljusår från nedsuttna soffor och mögliga duschrum erbjuder Nordr ett glammigt alternativ för studietiden. Det var åtminstone vad vi ville förmedla när vi tog fram kampanjen för Ciceron, centralt beläget vid nya Masthuggskajen i Göteborg. Snabba bildväxlingar och fokus på smålägenheter med guldkant visade sig vara en framgångsfaktor som fick intressenterna att strömma till.

Samarbetet med Nyla har varit professionellt och lätt. Och kampanjerna blev verkligen något extra.
Marie-Louise Torkelsson
Marknadskommunikatör, NORDR

Resultatet
Cicerons kampanj gick parallellt med Parkhusens och även här visade sig kommunikationen vara träffsäker i den specifika målgruppen till vilken kampanjen riktades. Resultatet indikerar att det är föräldrar till studenter som anmält intresse för Cicerons bostäder, vilket även mäklarna som tagit emot flertalet köpanmälningar vittnar om.

Vill du veta mer?
Prata med Niclas.