#pride­fulness

Kund: Göteborgs Stad | Vad: Koncept

Hur kan Göteborgs Stad visa sitt engagemang i HBTQ-frågor? I Nylas koncept illustrerades några av stadens landmärken för att färgläggas färdigt i PRIDE-färgerna av göteborgarna själva. Konceptet #pridefulness användes även av Göteborgs Stad i evenemangstältet under West Pride .

Målarböcker för vuxna har seglat upp som en hälsotrend. Att färglägga har blivit ett populärt sätt att varva ned, samtidigt som det ger utlopp för kreativitet. 

Vår idé för Göteborgs Stads material under West Pride tar avstamp i denna trend, men istället för abstrakta mandalas är det klassiska Göteborgsmotiv som ska färgsättas. Och eftersom det är West Pride låter vi regnbågsflaggans färger pryda våra landmärken. Göteborgssymboler som göteborgarna själva kan färglägga klart i annonser och affischer.

Illustratör: Jonas Karner

Signalen blir att staden gör sig själv tillgänglig – och är öppen för världen. Dessutom blir konceptet en påminnelse om att West Pride är något vi utformar tillsammans, varje år. 

Ordet Pridefulness är en lek med ordet mindfulness, som ofta används i samband med målarböcker för vuxna. Tillsammans med bilderna signalerar det en hjärtlig drift med samtiden, och dessutom i den mest göteborgska av former: ordvitsen. 

Bli #pridefull

Efter enorm efterfrågan finns nu Göteborgsillustrationerna att ladda ner här, så att du också kan färglägga i regnbågens alla färger.

Illustratör: Jonas Karner

Älvsborgsbron. Illustratör: Jonas Karner

Vill du veta mer?

Prata med Caroline Eriksson
caroline@nyladesign.se / 0708-77 99 09