#pride­fulness


Kund: Göteborgs Stad

Vad: Koncept

Vill du veta mer?
Prata med Ulrika Lönnroth
ulrika@nyladesign.se / 0709-90 66 13

Dela:


Hur visar vi Göteborgs Stads engagemang i HBTQ-frågor? Genom ett koncept där några av stadens landmärken illustrerats och färglagts i PRIDE-färgerna – eller färgläggs färdigt av dig som ser dessa annonser och affischer. Konceptet #pridefulness används även av Göteborgs Stad i evenemangstältet under West Pride.

Feskekôrka. Illustratör: Jonas Karner

Målarböcker för vuxna har seglat upp som en hälsotrend. Att färglägga har blivit ett populärt sätt att varva ned, samtidigt som det ger utlopp för kreativitet. 

Vår idé för Göteborgs Stads material under Westpride tar avstamp i denna trend, men istället för abstrakta mandalas är det klassiska Göteborgsmotiv som ska färgsättas. Och eftersom det är Westpride låter vi regnbågsflaggans färger pryda våra landmärken. Signalen blir att staden gör sig själv tillgänglig – och är öppen för världen. Dessutom blir konceptet en påminnelse om att Westpride är något vi utformar tillsammans, varje år. 

Ordet Pridefulness är en lek med ordet mindfulness, som ofta används i samband med målarböcker för vuxna. Tillsammans med bilderna signalerar det en hjärtlig drift med samtiden, och dessutom i den mest göteborgska av former: ordvitsen. 

Illustratör: Jonas Karner

Älvsborgsbron. Illustratör: Jonas Karner