Warning: Undefined variable $tags_fbs in /storage/content/50/153650/nyladesign.se/public_html/wp-content/themes/nyladesign/blocks/meta.php on line 59

En Storasyster i julklapp

Av: Caroline Eriksson, VD & kundansvarig | 14 december 2021

I Sverige utsattes 452 000 personer för ett eller flera sexuella övergrepp under förra året.* Många av dem har ingen att vända sig till. Därför går Nylas julklapp i år till organisationen Storasyster, som står på de utsattas sida och kämpar för en verklighet utan sexuella hot, tvång och övergrepp.

Storasyster är, med 140 volontärer, Sveriges största stödorganisation för dem som utsatts för sexuella övergrepp. Genom chattjour, juridisk rådgivning, medföljning, stödsamtal och traumabehandling finns Storasyster där för alla, oavsett könsidentitet, från 13 år och uppåt som varit med om det ofattbara.

Storasyster arbetar även proaktivt med kunskapshöjande insatser för att öka medvetenheten om och minska förekomsten av sexuellt våld i samhället. De erbjuder utbildningar, publicerar rapporter och är aktiva i samhällsdebatten om sexuellt våld.

Storasyster har 90-konto, är medlemmar i Giva Sverige och står under Svensk Insamlingskontrolls tillsyn. Stöd dem du också. Det sexuella våldet tar inte julledigt.

Bildcred: Storasyster

* Enligt BRÅ

Till dig som blivit utsatt för sexuellt våld

Klicka här för flera olika sätt att få stöd genom Storasyster. Du kan vara helt anonym.

Stöd efter övergrepp hittar du olika verksamheter som kan vara till stöd efter ett sexuellt övergrepp. Du kan söka på specifika verksamheters namn eller filtrera genom olika kategorier.

Kategorier