Hej Ragnhild!

Av: Erik Andersson, Copywriter | 11 februari 2020

Hon beskriver sig själv som en kulturarbetare i transformation. Men så var det också teaterns värld som introducerade henne till grafisk formgivning och originalarbete. Välkommen säger vi till Ragnhild, en inbiten öbo som vill lära sig krålsim parallellt med vårens praktik på Nyla.

Ragnhild heter Lennblad i efternamn och är born and raised på Hisingen, men har även bott i huvudstaden på de brittiska öarna. Trots det är det Göteborgs kulturscener som får ses som hennes andra hem. Det var där som hon brukade synas bland annat som skådespelare, dansare och performanceartist. Men sedan ett par år hon tagit en liten paus för att plugga grafisk produktion och form på YRGO. På sätt och vis för att utveckla en av sina tidigare rollkaraktärer inom kultursfären.

– Den som arbetat i fria kulturgrupper vet att egen marknadsföring och producerande av trycksaker liksom ingår. Där är det bara att kasta sig in i programvaror för att försöka få till saker som egna affischer, broschyrer och klistermärken. Så man kan säga att jag smugit mig fram till att bli formgivare och originalare genom learning by doing.

Vilka erfarenheter som kulturarbetare har du en fördel av nu när du sadlat om?
– Kommunikation handlar ju också om att förmedla historier. Inom teatern har jag tränat en massa på att plocka upp berättelser och att berätta, även om det varit på andra sätt. Nu är det grafiska manér som jag får använda för att uttrycka mig. Men det är fortfarande lite samma sätt att tänka – vad det är som ska berättas och hur ska vi göra det? Det är just det, att ta fram koncept som anpassas efter kunder och målgrupper, som jag tycker är roligast med att jobba som formgivare.

Vad ser du mest fram emot under din praktik på Nyla?
– När man pluggar går man en kurs här och en kurs där. Här på Nyla vill jag få mer träning och sammanföra allt det som jag har lärt mig. Men jag hoppas också att få lära mig mer om branschen och att få jobba mot olika kunder. Dessutom ser jag fram emot att jobba på en mindre arbetsplats där man faktiskt kan lära sig allas namn. Det var mycket den personliga känslan på er webb som fick mig att söka mig till er.

Samtidigt är det här våren som du går en kurs på Valhallabadet för att lära dig kråla?
– När jag jobbade på Kungälvs utomhusbad förra sommaren insåg jag hur satans snabba folk är i vattnet. Jag har aldrig varit bra på att simma, men nu ska jag ändra på det. Det handlar om att övervinna identiteten som öronbarn, vilket ärligt går så där eftersom jag upptäckt att jag får lock i öronen i flera dagar efter varje träning.

Kategorier