Warning: Undefined variable $tags_fbs in /storage/content/50/153650/nyladesign.se/public_html/wp-content/themes/nyladesign/blocks/meta.php on line 59 Warning: Undefined variable $ft_img in /storage/content/50/153650/nyladesign.se/public_html/wp-content/themes/nyladesign/blocks/meta.php on line 67

Nakenbad, musikflotte och växthusfika

Av: Erik Andersson, Copywriter | 10 juni 2017

Kommunikation, webbdesign och content marketing i all ära. Om sommaren tycker vi på Nyla att det är lite gött att göra annat också. Här följer ett gäng skarpa sommartips till dig i Göteborg med omnejd från sex lika skarpa Nyla-medarbetare.

Nakenbad och bubblor på takterrass

Saltholmens nakenbad är jättehärligt ställe att gå till, både ensam och i grupp. Det finns ett för damer, ett för män och ett gemensamt. Jag tycker det är bra att man kan gå tillsammans med sina tjejkompisar eller sin pojkvän, säger Eleonora Hafström, AD.

Nakenbada på Saltholmen...

– Och så vill jag tipsa om att dricka bubbel eller rosé på Göteborgs takterrasser. Taket, Bellora, Dorsia, Puta Madre och John Scott är bara några ställen där du kan njuta av de göteborgska takåsarna.

...eller drick rosé på takterrassen.

En galen antikaffär

– En bit utanför Göteborg hittar du den galnaste antikaffären du kan tänka dig. Antikladan ligger i Lilla Edet och har över 1 000 kvadratmeter med prylar – allt ifrån gamla koffertar och slagbord till LP-skivor och korvmojsskyltar. En perfekt sommarutflykt, säger Caroline Eriksson, projektledare.

Shoppa loss på Antikladan i Lilla Edet.

”Som Paddan utan Göteborgshistorian”

Musikflotten i Vallgraven är en kul grej om man vill umgås med sina polare men har tröttnat på att hänga i parken. Du betalar 180 kronor, tar med din mat och dryck, och åker långsamt mellan Feskekôrka och Trädgårdsföreningen till kompet av en trubadur, säger Kristin Thunberg, grafisk formgivare.

Flytta parkhänget ombord. Foto: Musikflotten

Glass i stora lass

– Finns det något bättre än en god glass när solen hettar på? Rätt svar är så klart nej! Jag rekommenderar en tur till Linnéplatsen och ett besök på Råda Gelato. För att de har stans godaste glass! De gör glassen från grunden och har massa roliga smaker. Min favorit – kokossorbet, säger Erika Söderlund, copywriter.

Testa kokossorbeten! Foto: Råda Gelato

”Att göra ingenting”

– Sovmorgon, har ingen tipsat om det? Då gör jag det. Sova så länge det bara går och sedan inte göra något på hela dagen. Ingenting. Det är ju så sällan man kan ägna en hel dag åt det. Helt kravlöst. Inga förväntningar. Inga åtaganden. Ingenting, säger Jesper Eriksson, grafisk formgivare.

Lär av en mästare.

Kanalpaddling och växthusfika

– I Vättlefjälls skogar kan man paddla kanot genom gamla väderkvarnskanaler mellan spegelblanka sjöar. Träden hänger trolskt över vattnet och på vissa ställen är det så trångt att två kanoter inte kan mötas. Laga lunch på någon av grillplatserna och om solen tillåter så ingår förstås bad, säger Erik Andersson, copywriter.

Unna dig digital detox i Vättlefjäll. Foto: Steampipe Production Studio

– Om det regnar väljer jag hellre Lärjeåns kafé och trädgårdar. Den nära naturen i åns slingrande dalgång går inte heller av för hackor. Och efter promenaden på spångarna och i de långa trapporna sitter koppen kaffe fint i kaféets växthus.

Kategorier