Warning: Undefined variable $tags_fbs in /storage/content/50/153650/nyladesign.se/public_html/wp-content/themes/nyladesign/blocks/meta.php on line 59 Warning: Undefined variable $ft_img in /storage/content/50/153650/nyladesign.se/public_html/wp-content/themes/nyladesign/blocks/meta.php on line 67

Nyla skriver under Byråkoden

Av: Caroline Eriksson, VD/Projektledare | 28 november 2018

När #metoo svepte över världen fördes unkna strukturer upp till ytan i bransch efter bransch. Genom uppropet #sistabriefen riktade 2126 kvinnor en direkt uppmaning till den svenska byråvärlden: Det är dags för förändring.

Att lova och att göra är inte samma sak. För att gå från #metoo till metod krävs handfast arbete. Därför finns Byråsamarbetet, ett initiativ där företrädare från kommunikationsbranschen i Göteborg med omnejd går samman, från tanke till handling.

Byråkoden lägger grunden

I morse, på årsdagen av #sistabriefen, signerades Byråkoden, ett manifest i nio punkter där vi som undertecknat förbinder oss att jobba aktivt och proaktivt för att hålla våra arbetsplatser fria från sexism och trakasserier.

Ett undertecknat dokument ska inte förväxlas med faktisk förändring. Men det saknar inte heller betydelse. Nu finns något att ställa oss byråledare till svars för. Och det är en bra början.

Byråkodens nio punkter hittar du på Byråsamarbetets webb.

Kategorier