Person­uppgifts­policy

Senast uppdaterat: 27 september

Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att veta när, hur och varför vi hanterar dina personuppgifter.

När vi jobbar för dig

När du anlitar oss kommer vi att hämta och hantera de personuppgifter som krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt avtal. Det rör sig till exempel om:

  • kontaktuppgifter för löpande kommunikation
  • betalningsinformation för fakturering
  • information om vilka tjänster som beställts.

Vi sparar dina uppgifter i 36 månader efter färdigställd leverans, för att vi lättare ska kunna sköta eventuella reklamationsärenden eller tilläggsbeställningar. Vissa uppgifter måste enligt lag (exempelvis bokföringslagen) sparas längre (exempelvis i 7 år). Då gör vi förstås det.

Alla webbplatser, nyhetsbrev och andra produkter som utformas av oss designas enligt principen ”privacy by default” och våra anställda utbildas kontinuerligt på området.

Personuppgiftsbiträdesavtal
Ganska ofta hanterar vi personuppgifter för våra kunders räkning. I de fallen upprättar vi ett personuppgiftsbiträdesavtal. Sådana har vi i vår tur också upprättat med våra underleverantörer.

Så behandlar vi personuppgifter i våra kanaler

NylaDesign.se
Vi använder Google Analytics för att lära oss mer om hur vår webbplats används och kan förbättras.

Sociala medier
Vi samlar inte in några personuppgifter eller sammanställer information som rör personer som interagerar med oss i sociala medier. Det är vårt ansvar att hålla kommentarsfälten fria från kränkningar.

E-post och sms
Personuppgifter som når oss via e-post eller telefon sparas så länge de är relevanta för att uppfylla våra åtaganden och som längst i 36 månader efter avslutat samarbete.

Jobbansökningar
När du söker jobb hos oss, antingen genom vår rekryteringspartner eller genom att maila din spontanansökan till jobba@nyladesign.se, behåller vi dina uppgifter i 36 månader om du inte uttryckligen önskar något annat.

Om kakor

En kaka (eller cookie) är en liten textfil som lagras i din webbläsare. Kakor kan lagra information som gör din användarupplevelse bättre när du surfar på webben. Vi använder kakor för att bättre förstå hur vår webbplats används.

Vårt primära analysverktyg är Google Analytics (GA). De kakor som GA använder på vår webb lagrar information om:

  • Tidpunkt då du besökte webbplatsen första gången
  • Tidpunkt då du besökte webbplatsen senast
  • Tidpunkt då ditt nuvarande besök påbörjades
  • Antal gånger som du besökt webbplatsen
  • Ett unikt ID för din webbläsare
  • Hur du hittade till webbplatsen (trafikkällor)

Eftersom vi använder delningsknappar från Facebook, Twitter och LinkedIn och ibland bäddar in videos från t.ex. Youtube, kan även kakor från dessa parter förekomma.

Inga personuppgifter (namn, e-post, IP-adresser eller liknande) lagras i våra kakor och vi spårar inte hur enskilda personer använder vår webb.

Du kan när som helst välja att radera alla kakor från din webbläsare. Du kan också ändra inställningarna så att din webbläsare inte tillåter att kakor sparas. Google Analytics har även ett eget webbläsarplugin som gör att du automatiskt säger nej tack till just deras kakor.

Dina rättigheter

Du får när som helst begära ett utdrag på dina uppgifter. Felaktiga uppgifter har du rätt att få korrigerade. Under vissa omständigheter har du också rätt att få dina uppgifter raderade. Vill du något av detta? Eller har du frågor som inte besvaras ovan? Tveka inte att kontakta Caroline Eriksson, caroline@nyladesign.se. Ansvarig tillsynsmyndighet för GDPR är Datainspektionen och dit har du möjlighet att vända dig med eventuella klagomål.