Säg hej till Matilda!

Av: Erica Morgansdotter, Digital content manager | 17 juni 2022

Nyast bland kollegorna här på Nyla är en grafisk formgivare med stort kommunikations- och designintresse. Välkommen Matilda!

Som barn ville hon bli arkitekt, men tyckte pappret var för tunt att rita på. Sedan skulle hon bli ingenjör, men insåg att motorpill inte var något för henne. Så valet landade i produktdesign, men med examen mitt under en pandemi var inte arbetsutbudet enormt.
– Jag funderade på att plugga vidare. Något av det jag tyckte var roligast med produktdesign var kommunikationen runt projekten. Så då valde jag att plugga vidare på Yrgos IP Grafisk produktion och form. Och så blev det jätterätt.

Och nu jobbar hon som grafisk formgivare på Nyla. Något som känns jätterätt för oss.

”Fult kan bli snyggt”

För Matilda är det bästa med att jobba som grafisk formgivare är att man får en förståelse för vad som är snyggt och varför. Och att man kan göra fula saker snygga.
– När man går på stan kan man se saker som är lyckad design, i så små saker som en klädetikett. Hela världen känns som en inspiration man kan använda sig av.

Här på Nyla kommer Matilda arbeta med allt från trycksaksoriginal till digitala videoproduktioner. Vi är glada att ha ytterligare ett proffs på plats och Matilda själv ser fram emot att bli ännu vassare på sitt jobb och få ta mer ansvar.
– Det ska bli kul att få bidra med mina åsikter och kunskaper som anställd. Och alla nya människor och AWs, såklart!

Ska cykla landet runt

När Matilda inte är på jobbet, bjuder vännerna på middag eller umgås med katten Åke, så cyklar hon med sin blivande man.
– Det är en hyfsat ny grej vi började med under pandemin. Förra sommaren cyklade vi till Helsingborg. Målet är att vi ska ta vid där vi slutade och till slut ha cyklat landet runt. Så det blir ett livslångt projekt.

Matilda någonstans mellan Göteborg och Helsingborg.

Kategorier