Välkommen Albin!

Av: Erik Andersson, Copywriter | 12 april 2019

En hyfsat nybakad grafiker som tar rygg på sin plåtslagarmorfar. Det är den superkorta introduktionen till Nylas senaste tillskott. Här nedan följer en lite längre presentation. Det är med stor glädje vi välkomnar Albin.

Under många år var Albin en välkänd back och mittfältare inom Alingsåsfotbollen med efternamnet Ekman på ryggen. Men ett strulande knä gjorde att han fick byta glidtacklingar mot grafisk formgivning. Efter bland annat plugg i Kalmar, ett gäng frilansuppdrag och ett år på Where is my pony, har Albin anslutit till oss på Nyla.

– Det roligaste med grafisk formgivning är att möjligheterna nästan är oändliga. Även om det finns ramar som i en idé eller önskemål från kund att förhålla sig till, så går det att komponera bild, text och typografi på så många olika sätt. Det handlar om att röra sig i det visuella för att göra det tilltalande i sin kontext.

Du säger att din morfars plåtslagargener spelat roll i ditt yrkesval?
– Vissa föds in i hem där de får en naturlig ingång till visuellt skapande. Så har det inte varit för mig. Min morfar kunde inte så mycket om fakturering men visste allt om hur han skulle formge plåt. Han skapade genom att konstruera och sätta ihop plåtstycken på samma sätt som en grafiker kan kombinera grafik för att skapa grafiska uttryck.

Hur gör din fotbollsbakgrund dig till en bättre grafiker?
– I ett lag måste du alltid anpassa dig efter andra och förstå dig på medspelarnas olikheter. Det har gjort att jag är noga med att få med alla och mån om att det ska finnas symbios mellan kollegor och med kunder. Sedan är jag känd för att alltid kriga och kämpa på. Jag bidrar med att se lösningar på saker och ting istället för att ge upp.

Du bor i Alingsås och tågpendlar cirka 2300 mil varje år – vilket är ditt bästa tågåkartips?
– Alltså, först vill jag säga att tåg är det bästa transportmedlet. Men visst är åktiden ett tomrum som ska fyllas. För mig är det cirka en timme varje dag. Jag brukar blanda musik med poddar och böcker. Tolv livsregler mot kaos av Jordan Peterson, det blir nästa bok jag packar med i väskan. Vill du ha tips på en pod också? Den oslagbara och ohotade ettan är Snett, inåt, bakåt med bland annat Marcus Leifby. De är ett gäng nostalgijunkies som värnar om föreningslivet. Lite som jag.

Kategorier