Välkommen Daniel!

Av: Kristina Modigh, innehållsstrateg | 26 augusti 2021

Det rör på sig! Vi på Nyla inleder hösten med att stärka upp vårt team med en expert på just rörligt. Möt Daniel Strömberg, vår nya videoproducent.

Daniel kommer med över 15 års erfarenhet av olika slags rörliga produktioner. Genom åren har han bildproducerat EU-toppmöten i Bryssel, jobbat som filmande reporter och inte minst – gjort videos som har hjälpt en mängd olika varumärken att nå fram till sina målgrupper. Det senaste året har Daniel drivit eget och dessförinnan jobbade han på contentbyrån Spoon.

När fick du upp ögonen för film?
– Jag var en av de barn vars pappa skaffade en videokamera som åkte fram på alla släktträffar och skolavslutningar. Den lånade jag och så började jag klippa egna VHS-filmer hemma. På den vägen är det.

När har du som roligast på jobbet?
– Mina favoritproduktioner är nog de där jag får följa med helt vanliga människor med handhållen kamera och lära känna dem genom dokumentära porträtt. Jag gillar det formatet. Sen uppskattar jag att man lär sig nytt hela tiden i det här jobbet och upptäcker verksamheter som man inte visste fanns.

Vem inspirerar dig?
– Jag har många inspirationskällor men en som jag tänker på direkt är min vän Gorki Glaser-Müller som bland annat gjort dokumentären Children of the Enemy. Hans mod och patos är enormt inspirerande.

Vad ser du fram emot inför hösten?
– Att få kollegor igen och att träffas på riktigt. Den här pandemitiden har ju bjudit på en hel del nya lösningar som varit bra men nu ser jag fram emot att vara del av ett team och åstadkomma bra grejer tillsammans.

Kategorier