1920 möter 2020

Ända sedan sensommaren 2020 har Nyla varit delaktiga i den konceptuella utformningen av Bohusgatan, Balders nya bostadskvarter tillika statement-adress intill Heden i centrala Göteborg. I maj 2021 var det äntligen dags för säljstart och inför detta fick vi i uppdrag att ta fram ett magasin med projekt- och bostadsinformation för de många intressenterna.

Formspråket tar sitt tydliga avstamp i det stadsmässiga uttryck som utgör grunden i Bohusgatans koncept och innehållsmixen likaså. Reportage från lokala favorithak blandas med inredningsinspiration, projektinformation och arkitekternas egna ord om kvarteret. Svartvita foton av klassiska Göteborgsmiljöer förhöjer känslan och omslaget pryds av en guldfolierad logotyp för att sätta standarden redan från start.

Den digitala versionen av magasinet hittar du här: Trevlig läsning!

”Jag ville att Bohusgatans magasin skulle balansera elegans med värme och vara en flärdfull upplevelse i sig. Allt från färgskala och bildspråk till papprets gramvikt valdes utifrån den utgångspunkten.”
Eleonora Hafström, Art Director

Upper Living
Bohusgatans krona på verket – bokstavligt likväl som bildligt – blir de fyra etagevåningarna längst upp i kvarterets två torn, 19 respektive 16 våningar höga. Utöver det ordinarie magasinet tog vi därför fram en egen broschyr i begränsad upplaga för dessa fyra lägenheter. Här lät vi visualiseringar av de påkostade hemmen ta det största bildmässiga utrymmet, medan planritningarna formgavs som klassiska arkitektplanscher med tillhörande kartongrör.

"Att formge planritningarna som planscher kändes som en kul idé för att skapa ett lyxigare och mer unikt uttryck. Eftersom planritningar måste återges exakt skalenligt, blir det också ett tacksamt format att jobba med för större våningar. Det vore väldigt kul så klart om någon av planscherna får pryda väggarna i ett av dessa premiumhem framöver."

Karin Fritzell, Varumärkesstrateg

Vill du veta mer?
Prata med Karin Fritzell.