Ett smart initiativ

Kund: Göteborgs Stad m.fl. | Vad: Animerad film

Hur bra vore det inte med ett initiativ som gör det enklare för stadsbor att leva mer hållbart? Jättebra! Vi har tagit fram en animerad film som ska få fler att upptäcka hur smart det är med delningsekonomi.

smartakartan.se visas massor av smarta exempel och möjligheter för en mer hållbar livsstil. Här finns cykelkök, bytesgrupper, bilpooler, gratisbutiker, second hand, klädbytardagar och mycket annat. Webbplatsen är skapad i ett samarbete mellan Kollaborativ Ekonomi Göteborg och Göteborgs Stad. Vi på Nyla fick i uppdrag att ta fram en animerad film för spridning i sociala medier, för att få fler att upptäcka Smarta Kartan.

Klipp och klistra i klassiskt DIY-manér

Med ambitionen att filmen skulle innehålla en begriplig förklaring av vad Smarta Kartan är, var den finns och vad den visar, valde vi att illustrera och animera den som ett kollage av urklippta bilder och textremsor. Vi ville genom detta grepp skapa ett uttryck som matchar Smarta Kartans kvaliteter; det vill säga att den byggs upp av en mängd olika initiativ varav många är exempel på en DIY-kultur där man inte väntar på att någon annan ska lösa ens problem, och där oväntade möten är en positiv bieffekt. Textmanuset lyfter på ett lekfullt sätt det smarta i att tänka i nytt – utan att för den sakens skull köpa nytt.

Initiativ som alla vinner på

Smarta Kartan växer och utvecklas i stadig takt. Och det fina med delningsekonomi är att ju fler aktörer, desto större vinster för klimat och miljö. In och upptäck själv på smartakartan.se!

Vill du veta mer?

Prata med Karin Fritzell
karin.fritzell@nyladesign.se / 0737-22 23 02